
Ostatnio coraz więcej osób usuwa z diety produkty pochodzenia zwierzęcego oraz nabiał. Przechodzą na dietę wegańską nie będąc świadomym tego, że w ten sposób tracą najlepsze składniki odżywcze. Jajka są bardzo ważnym składnikiem zdrowej diety. Zaufaj mi!
Jeśli włączysz trzy jajka do codziennego śniadania, nie tylko poprawi to twoje zdrowie, lecz również zapewni ochronę przeciw wielu chorobom. Jajka to naturalne superprodukty o cudownych właściwościach. Sprawdź, jakie przynoszą korzyści.
Nie ma potrzeby martwić się o poziom cholesterolu zawarty w jajkach
Jajka zawierają tylko 180-186mg cholesterolu, podczas gdy twoja wątroba produkuje niemalże 1000-2000mg cholesterolu każdego dnia. Jajka mogą wręcz zastąpić szkodliwy cholesterol jego zdrowym zamiennikiem.
Jajka sprzyjają zdrowym i silnym kościom
Jajka zawierają witaminę D i wapń. Witamina D reguluje wchłanianie wapna i fosforu w twoim ciele, dzięki czemu zapewnia nam silne kości i zęby.
Dietetycy polecają regularne jedzenie jajek
Poza funkcją wzmacnianie kości, jedzenie jaj wzmacnia również mięśnie. Ilość białek w dwóch jajkach jest równa jednej porcji mięsa. Jajka sa źródłem korzyści zdrowotnych mięsa, bez dodatkowego tłuszczu.
Jajka zawierają wiele składników odżywczych niezbędnych dla wzrostu i rozwoju ciała
Jajka są pełne ryboflawiny, żelaza, fosforu, selenu, magnezu, witaminy A, E i B6
Jajka pomagają w utracie wagi
Jajka są pełnowartościowym źródłem składników odżywczych i witamin, które pomagają zrzucić nadmiar masy ciała. Zawierają tylko ograniczoną ilość kalorii niezbędnych do codziennej aktywności.
Dalsza część artykułu na następnej stronie…
Twoja reakcja?





Zostaw swój komentarz