Ania Lewandowska wymyśliła jaglankę antywirusową. Jej przepis już stał się hitem.
Anna Lewandowska na Instagramie radzi, jak wzmocnić odporność. Celebrytka podała przepis na jaglankę, która jest zarówno zdrowa, jak i smaczna. Jak ją przygotować?
Anna Lewandowska jest w ósmym miesiącu ciąży. Zanim po raz drugi zostanie matką, aktywnie działa w sieci. Publikuje posty, które mają umilić internautom czas domowej kwarantanny. Pokazuje Klarę, która ćwiczy i tańczy z Robertem Lewandowskim oraz poleca ciekawe aplikacje do ćwiczeń.
Lewandowska dba nie tylko o aktywność swoich obserwujących, ale także o ich dietę. Co jakiś czas serwuje ciekawe przepisy, które sądząc po opiniach jej fanów, są zarówno zdrowe, jak i bardzo smaczne.
Do takich należy też antywirusowa jaglanka, której recepturę trenerka zaserwowała we wtorek na Instagramie. By ją przyrządzić, wystarczy mieć następujące składniki:
- 60 gramów kaszy jaglanej;
- miód do smaku;
- łyżeczka siemienia lnianego;
- szczypta cynamonu;
- łyżeczka kurkumy;
- szczypta kardamonu;
- dojrzała gruszka;
- garść blanszowanych migdałów.
Jak to połączyć? O tym Ania mówi w materiale wideo. Wyjawiła, że jaglankę należy gotować na wodzie. W momencie wrzenia dodać masło i dobrze wymieszać. Kolejnym krokiem jest dodanie wszystkich przypraw i ponowne zamieszanie. Gruszkę należy pokroić w plasterki i podgrillować na patelni, posmarowanej wcześniej tłuszczem.
Oprócz jaglanki, która świetnie sprawdzi się na śniadanie, Ania podała przepisy na dania, które mogą być dobrym pomysłem na przekąski i obiad. Trenerce za ten wpis były wdzięczne jej obserwatorki, które dziękowały za pomysły oraz chwaliły się, że już przetestowały niektóre z receptur:
– „Kasza jaglana to najzdrowsza z wszystkich kasz super #zdrowejedzenie #zdrowie #uroda.”
– „Pyszności jak zawsze!”
– „Pyszne to śniadanko! Właśnie zjadłam, ale z bananem, bo gruszek brak.”
Twoja reakcja?





Zostaw swój komentarz